Замість фестивалю журналістики побудують велодоріжку

14 Липня 2016, 18:43
2033

У зв’язку з відмовою ініціатора від фінансування «Фестивалю Волинської журналістики – літо 2016 року», новим переможцем визнали ініціативу «Велодоріжка (веломайданчик)», яка набрала 1050 голосів.

Про це повідомляють на сайті міськради.

У зв’язку із офіційним зверненням автора ініціативи «Фестиваль Волинської журналістики – літо 2016 року» про відмову від фінансування з міського бюджету, сьогодні на чергове засідання зібралася Координаційна рада з реалізації Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька.

У підсумку прийняли рішення визнати переможцем ініціативу «Велодоріжка (веломайданчик)» Іванюка Л.М. (1050 голосів). Відповідальним за реалізацію цієї ініціативи призначили управління освіти Луцької міської ради (начальник управління Гребенюк О.В.).

Ініціатива передбачає побудову велодоріжки, яку планують облаштувати на території КЗ «Луцька ЗОШ І-ІІ ступенів № 11-колегіум» для проведення дозвілля та пропаганди активного та здорового способу життя учнями школи та мешканцями 40-А кварталу. Велодоріжку викладуть бруківкою або тротуарною плиткою у формі підкови довжиною 75м та шириною 2м. Планують побудова велопарковки розміром 7х2.

Статті витрат ініціативи: планування земельної ділянки, щебінь, відсів, поребрики, бруківка, вартість вкладання, цемент.

Нагадаємо, що із самого початку проведення конкурсу громадських ініціатив «Фестиваль волинської журналістики» викликав хвилю дискусій серед лучан.

Зокрема, ініціаторів цього фестивалю звинувачують у підтасовці голосів та використанні прізвищ реальних журналістів, які насправді за проект не голосували.

Побачивши очевидні маніпуляції з голосами за цю ініціативу, частина журналістської спільноти виступила проти проведення фестивалю. Про що відразу чітко заявила. Проте події розвивалися настільки швидко, що через кілька днів після завершення голосування Микола Романюк все ж підписав розпорядження з іменами переможців, незважаючи на публічний скандал.

9 червня, журналістська спільнота міста звернулася до Національної спілки журналістів України з вимогою розібратися з ганебною поведінкою місцевого осередку.

Згодом перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що переголосування за скандальну ініціативу не буде.

Тим часом у п’ятницю, 24 червня, місцеві активісти та журналісти презентували проект рішення Луцької міської ради про скасування результатів конкурсу громадських ініціатив, в якому вимагали внести зміни до програми та провести повторне голосування.

Проте депутати у середу, 29 червня, на засідання бюджетної комісії запропонували компромісне рішення: не виділяти кошти на одну з громадських ініціатив, проти якої виступили громадські активісти та журналісти Луцька.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром