Луцький двір: дитячий майданчик на Коперника не ремонтували з 70-х

12 Липня 2016, 09:19
3000

У дворі на вулиці Коперника, 36 діти не мають де відпочивати, бо конструкції на дитячому майданчику знаходяться у жахливому стані.

Прибудинкову територію, за словами мешканців, не ремонтували ще з минулого століття.

«Я тут живу з 1970-го року. І з того часу ніхто нічого не ремонтував. У нас немає двору. Ви подивіться, які ями. Ходимо, спотикаємося. Як я тут з палкою «скакати» буду? А як дощ піде, то взагалі не пройти – болото», – скаржиться місцева жителька.

За її словами, раніше, коли будинок тільки побудували, на майданчику був справжній «дитячий рай». Нині з конструкцій ще радянських часів лишилися старі футбольні ворота і гірка, яку недавно хотіли знести. Проте забрати в дітей хоч якусь втіху у дворі, батьки не дозволили.

Пісочницю, кажуть мешканці, наповнювали своїми силами. Наразі піску уже немає, тож діти викопали на відведеному місці чималеньку яму.

Чи то від того, що майданчик перестав нагадувати місце для відпочинку, чи з інших причин, але частину і так невеликої дитячої території, сусіди-автомобілісти забирають собі для парковки.

«Був раніше парканчик, який відгороджував дитячий майданчик. То вони частину зняли, щоб можна було заїжджати і ставити автомобілі», – розповідає мешканка будинку.

Читайте також: Купив автомобіль – паркуй у квартирі? або Чи врятується Луцьк від автомобільного «армагедону»

Тож поки майданчик потерпає від занедбаності, діти шукають розваг у сусідніх дворах. Підшукувати комфортне місце для відпочинку доводиться й старшим жителям.

«Немає в нас і лавочок. Ота стара гнила дошка на майданчику і все. Там ми писали, то біля сусіднього будинку поставили. А в нас жодної лавки – ні біля під’їзду, ні в дворі. Щоб десь присісти, іду на «Алею сміття», яка раніше була «Алеєю роз» і там відпочиваю», – зазначає жінка.

Жителі стверджують, що не раз зверталися до міського голови зі своїми проблемами, проте поки – безрезультатно. Не навідується до будинку й депутат округу. Та все ж, мешканці таки сподіваються на допомогу, бо своїми силами, кажуть, відновити втрачене подвір’я не вдасться.


1






1

1


1



1






 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
13 Липня 2016, 23:32
Дане подвір'я буде включене в перелік об'єктів, де буде зроблено капітальний ремонт у 2018 році з встановленням майданчика. А Алея Троянд буде капітально відремонтована в 2016-2017 роках
14 Липня 2016, 22:23
Чомусь чентральні вулиці ремонтують кожні 5 років (вул.Л.Українки) яка ще і так в нормальному стані! А тут діти повинні гратися на смітнику в болоті і руїнах! І судячи з попереднього коментаря важливіша алея а не діти які після дощу просто не мають де гуляти,калюжі не висихають ніколи!
14 Липня 2016, 22:24
Зробіть хочаби косметичний ремонт!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром