Волі: людям заважають жити гучномовці на церкві

11 Липня 2016, 17:23
4141 Джерело: uk.shram.kiev.ua

Жителі будинків 20 і 22, що навпроти гімназії №4 просять місцеву владу заборонити церкві використовувати гучномовці, адже через них життя людей стало майже нестерпним.

Таке звернення зареєструвала Оксана Нєдовєсова у Єдиній системі місцевих петицій у понеділок, 11 липня.

Вона зазначає, що не лише голосні звуки церковної служби заважають городянам, а й те, що конкретна церква забрала у молодих мам можливість спуску у парк із дитячим візочком. Тепер вони мусять іти аж до кафе «Сніжинка», бо тільки там є такий спуск.

Детальніше читайте у тексті звернення:

«Навпроти гімназії №4 у скверику будується церква Київського патріархату. Як мешканець сусіднього будинку (проспекті Волі, 22, кв. 68) прошу розглянути: 

1. пропозицію стосовно заборони використання гучномовців при церковних службах. Конституція України гарантує відсутність привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками (ч.1 ст. 24 Конституції України). Проте повсюдно у громадському та суспільному житті використовується індульгенція "Бога" чи релігії для прикриття звичайного нахабства. Зранку неможливо провітрити квартиру, адже як тільки у вихідний день відкривається вікно, вже стає неможливим продовження сну - зі всіх сторін чути лише церковний спів. Ця проблема є особливо актуальною саме у літній час так як провітрити задушливі помешкання можна лише зранку, а це стає неможливим. Чому церква має право порушувати мої права, права членів моєї сім’ї та усіх мешканців сусідніх будинків на відпочинок, що гарантовані ст. 45 Конституції України. Окремо хочу наголосити, що відповідно до ч. 3 ст. 35 Конституції України церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова. 

2. Друге зауваження стосовно тієї ж церкви полягає у наступному. Проживаю у будинку за адресою проспект Волі, 22 з 1984 року. Постійно зі скверику був спуск для колясок до парку, який зимою також використовувався дітьми для спуску на санках і розваг. Як тільки почала будуватись капличка і церква цей спуск перегородили і не вірили до сьогоднішнього часу. Скільки років церква буде нахабно знущатись над мешканцями? Для того, щоб погуляти в парку із коляскою і дитиною на даний момент потрібно йти на спуск до кафе "Сніжинка" (навпроти центрального корпусу Східноєвропейського університету), оскільки більше можливості немає. Існує спуск біля центру "Гранд-Волинь", але він є занадто різким для колясок. 

Враховуючи вищенаписане, прошу підтримати мою петицію та вжити заходів стосовно дотримання кожним прав, гарантованим нам усім Конституцією України. Джерелом влади в України є народ, а не церква і чийсь бог, який використовується в переважній більшості тільки для маніпуляцій тим, у що щиро вірять інші».

Коментарі
12 Липня 2016, 00:02
з неі вигнати потрібно
12 Липня 2016, 14:03
Немає чого вдома сидіти в неділю. Всі нормальні люди в цей день до церкви ходять.
12 Липня 2016, 14:35
якщо людина не може піти в церкву, то це не означає, що вона не вірить у Бога. Кожен вірить по-своєму. Хтось руки попам цілує, а хтось ср... Бог у кожного повинен бути в серці і присутній повинен повсякчас, а не на годину-дві. А те що гучномовці не дають спати, я підтримую. У нас у церкві на Рівненській кричить піп так, що скоро мертві повстають. А люди, які тяжко працюють (і в суботу також) в неділю хочуть відпочити. Прийміть до уваги дорогі наші попи!
12 Липня 2016, 18:28
Підписала петицію.
12 Липня 2016, 20:01
Що значить "в неділю хочуть відпочити"? Шість днів працюй, а сьомий Господу.
12 Липня 2016, 21:28
петициями вилазить.потрібно лікувати нещасних
13 Липня 2016, 19:44
от тебе і треба лікувати, бо ти і є нещасна, яка підписалася "нечиста". Це не петиція, а зауваження для попів.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром