Коли Луцьк матиме сміттєпереробний завод

07 Липня 2016, 10:47
2608

Традиція захоронювати сміття має залишитися у 20 столітті, але знайти інвестора, який побудує сміттєпереробний завод досить важко.

Про це в ефірі програми «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД FM» розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він зауважив, що сміттєзвалище у селі Брище обслуговується непогано. Проте немає сумнівів, що майбутнє тільки за сміттєсортувальними та сміттєспалювальними заводами.

«Це 20 століття захоронювати сміття, його потрібно якимось чином утилізувати, бо жодного сміттєзвалища на це не вистачить», – підкреслив заступник мера.

Але нагадав, що побудувати такий завод надто дорого, а знайти вигідного інвестора зовсім не просто.

Тарас Яковлев розповів, що вже було кілька пропозицій про будівництво, але вони не зацікавили мерію.

«До Луцька було багато пропозицій, приїжджали інвестори і казали будуємо завод.  Але там було декілька умов. Перше – вивіз сміття на одну людину буде коштувати 5 євро. Друге – ми маємо забезпечити цей завод якоюсь енною кількістю сміття,  яку зібрати в Луцьку просто не зможемо. Тобто треба буде збирати його з половини Волинської області», – повідомив заступник мера.  

Саме тому, стверджує він, потрібно тонко підходити до такого питання, адже якщо завод збудується, то перебудувати його вже не зможуть.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром