У Луцьку попрощалися з загиблим «кіборгом»

08 Квітня 2015, 14:38
3655 Джерело: http://www.volynnews.com/

Росіянин за походженням, але українець за духом Юрій Чучалін віддав життя за незалежність та територіальну цілісність України, воюючи на сході.

Прощання із загиблим на Донеччині військовослужбовцем 81-ї десантно-штурмової бригади відбулося 8 квітня у Луцьку, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Відспівували полеглого героя у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що душі волинян сьогодні знову скорботні, тому що у храмі зібралася громада не для сповіді, як зазвичай у цей час, а для того, щоб помолитися за вбитого Героя. Він зауважив, що війна забирає кращих синів та чоловіків. Зі слів Михаїла, можна поставити питання «коли це все завершиться, коли лунатимуть радісні пісне співи в місті і передзвони у храмі?», а відповідь на нього – тоді, коли усі ми щиро в глибині душі захочемо покласти цьому край, у серці своєму переможемо ворога та супротивника, переможемо тих, хто бажає нам зла та поневолення. Михаїл наголосив, що наших рідних убиває російський агресор, найманці та військові російської армії, російська церква, що благословляє на цю війну, російський уряд та президент. Перемогти їх можна любов’ю та до своєї землі та ближніх, великою вірою в перемогу.

Митрополит наголосив, що загиблий воїн є справжнім Героєм України, які і решта полеглих, яких відспівували у храмі (незалежно від того, чи присвоїв їм це звання президент). Хоча важко уявити, що чоловік, який жив поряд з нами тільки часу був Героєм, але справжню його душу, віру та любов не кожен міг побачити, тому що часто вона проявляється в складних обставинах.

Після відспівування труну із тілом загиблого пронесли у супроводі сотень лучан під звуки сумної пісні «Плине кача» на Театральний майдан, де відбулася громадянська панахида.

Заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що полеглий народився в Місті Чирчик, що в Узбекистані, де розпочав військову службу, завершивши її в ранзі капітана. Після завершення служби оселився у Луцьку, де знайшов себе у мирному житті та працював приватним підприємцем на Центральному ринку. Коли в Україну прийшла війна, до лав 25-ї аеромобільної бригади мобілізували його старшого сина Петра, який нині продовжує військову службу, отримавши два поранення. Батько не міг лишитися осторонь, тож пішов у військо добровольцем і був мобілізований до лав 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Його досвід неодноразово рятував не одне життя, проте підлі та підступні способи ведення війни ворогом зупинили серце Героя 3 квітня поблизу міста Авдіївка Донецької області.

Тарас Яковлев наголосив, що Юрій Чучалін власним прикладом розвінчує міф про національну нетерпимість в Україні, нав’язаний ворогом. Він був росіянином за походженням проте українцем за духом, він без вагань для захисту своєї України віддав найдорожче – своє життя. Заступник міського голови запевнив, що Луцьк завжди пам’ятатиме героя та закликав вшанувати його пам'ять хвилиною мовчання.

Слова співчуття родині та знайомим Героя висловив також голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він нагадав, що сьогодні, у переддень виличних пасхальних свят у вічність відходять троє кращих синів Волині – двоє військовослужбовців із Ківерцівського району та мешканець, батько двох синів Луцька Юрій Чучалін. Він зауважив, що ворог цього разу вдарив підло, у сину, вбивши Героїв. Голова ОДА зазначив, що низько схиляє голову перед пам’яттю всіх Героїв, загиблих за свободу та незалежність України.

Поховають військовослужбовця на кладовищі у селі Усичі Луцького району.

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром