Луцькі сміттєзвалища: місця, які лучани перетворили на смітник

18 Квітня 2016, 17:32
5153

Нещодавно Луцьк увійшов до п’ятірки найкомфортніших міст України. Його мешканці високо оцінили якість міських послуг та обслуговування та віддали 3,1 бал із 5.

Але, на жаль, якість прибирання та чистота міста все ще залишається болючою темою для лучан. Район. Луцьк дослідив, де у місті найбрудніше, та пропонує перелік найбільш засмічених місць.

Начальник Департаменту ЖКГ Іван Кубіцький погоджується, що забруднених ділянок у Луцьку багато. 

«Ми як комунальники стараємося прибирати. Але передусім цим повинна займатися муніципальна поліція. Я не бачу іншого виходу із ситуації, окрім штрафів», ‒ заявляє Іван Кубіцький.

Ділянка на вулиці Привокзальній вже кілька років поспіль належить невідомій особі. За цей час вона стала місцевим сміттєзвалищем. Мешканці району обурені, вони не розуміють, чому ні мер міста, ні депутати не можуть врегулювати ситуацію з ділянкою і почистити її.











На вулиці Тараса Шевченка поблизу гаражного кооперативу «Стир» люди роками викидають сміття. За словами місцевих, на цьому звалищі бродячі пси влаштували собі пристанище. Там вони ночують та харчуються відходами. Ця територія знаходиться біля річки Стир, тому таке сусідство ускладнює доступ до водойми.

















У 55-му районі багатоповерхівки досі будують, тому там багато будівельного сміття. Окрім таких матеріалів, мешканці району зносять на звалище і побутові відходи. Ускладнює ситуацію й те, що у районі часто збираються нетверезі компанії. Вони часто залишають порожні пляшки біля будівництва.






На вулиці Лідавській смітник влаштували під парканом місцевої установи. Туди сміття приносять вже не один рік поспіль.








На паралельній до Лідавської вулиці Карпенка-Карого теж влаштували масове звалище. Місцеві стверджують, що його зовсім не видно на перший погляд. Однак, якщо подивитися краще, то стає зрозумілим, що кущі «тонуть» у відходах.













 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
18 Квітня 2016, 21:44
Ці місця і до того виглядали як смітник. То чому не можна смітити в смітнику? Є така штука "теорія розбитих вікон".
18 Квітня 2016, 23:58
Чи варто говорити про патріотизм взагалі, якщо люди у своєму місті з вулиць зробили сміттєзвалища?
19 Квітня 2016, 12:42
А Ви були біля вишки в районі КРЗ ???. Там ще одне стихійне звалище.
19 Квітня 2016, 12:57
Побудувати сміттєпереробний завод, поставити контейнери для роздільного сміття, налагодити систему регулярного вивозу даного сміття, встановити, як в Європі, апарати для збору використаних пляшок за гроші, поставити камери вздовж доріг та вулиць, встановити штрафи 20000 грн. за викинуте в невідведеному місці сміття. І проблема зникне
20 Квітня 2016, 23:12
Пані лучанка, вітаю! Знайшли собі працю.І коли Ви це почнете робити - будувати ,створювати...
21 Квітня 2016, 00:07
Шкода, що знову лише побілять дерева і скажуть, що у місті чисто. А отакі сміттєзвалища залишаться без уваги місцевої влади. Люди навряд чи приберуть самостійно, бо там вже не обійтися без спецтехніки.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром